Isnin, 6 Disember 2010

Jurnal Cuti Sekolah (majlis makan2, ronok-ronok dan karok-karok)

5 aribulan 12 2010

aktiviti aku pada kali ni adalah bersuka ria bersama femly femly sumenya. Memang susah nak plan hari yang sume free. Tapi berkat kesungguhan masing-masing kami berjaya gak mencari tarikh yang paling sesuai iaitu pada 5 aribulan 12. Sume dikehendaki mengosongkan jadual dan diwajibkan hadir ke majlis makan2 nie. Macam arahan dari Panglima Tentera. Majlis ini diadakan untuk kira cam majlis resepsi lepas majlis kahwin mak cik aku aritu. Waktu majlis kahwen aritu pulak ada macam-macam masalah timbul, kesian kat orang yang datang. Nak menyedapkan ati makcik aku dan pasangannya sambil nak mengubat duri terhadap MJ katerer paling Bangsat!!! tu kami adakan satu lagi majlis tapi kali nie keluarga sedara mara terdekat kedua-dua belah pihak dan kawan-kawan yang hampir. Lauk pauk sume kami sendiri yang sediakan dan dijamin takkan ada cirit birit lagi, plus mmg tiptop sedapnya sbb ak tlg masak...haha. Aku tangguhkan entry ni sbb nak tggu sedara aku masokkan gamba lauk pauk tapi aku rasa sampai semester baru tamat takkan ada. Sorry arr gamba2 lauk pauk takde. Selain dari makan-makan, ada jugak sesi berkarok-karok, inilah masa nak lontarkan sore yg tak bape sedap nie...hehe

Sebenarnya dua gambar di bawah ni bukanlah diambil pada hari majlis tu, tapi time ada majlis hari jadik adek sedara aku. Saja letak gamba2 nie sebab titik tolak kat majlis nie lah kami sepakat memilih tarikh untuk majlis pada 5 Aribulan 12 tue.

kami bukan freemason

meriah tak? hehe

Hari yang kami nanti-nanti pun tiba. Setelah penat membanting tulang(poyo je) menyediakan makanan dan persiapan untuk majlis makan-makan, majlis pun bermula. Majlis dimulakan dengan sedikit bacaan doa oleh Uncle Ahmad Jais (bkn penyanyi 60-an). Lepas je dia sebut aminn apa lagi sume pun mulalah makan lauk pauk yang sedap lagi menyelerakan. Tapi sebaliknya kami yang telah sarapan besar pagi tadi, terus melalak berkarok karok...hehe. Bak kata ibu, rugi tak nyanyi sebab kita dah bayar. Jom nyanyi! hehe

pilih bang jgn x pilih! macam nak order makanan mahal


mula2 segan2 malu2 nyanyi blakang tiang. kan malu tu perisai org beriman..hehe


dah ada sikit keyakinan.

mendalam sungguh nyanyian penyanyi ni sehingga menitis air mata pendengar kat belakang ada yang kesat air mata lagi...haha



sabar separuh dari iman. tgh tggu giliran nak nyanyi. femly sebelah sana lak conquer

terover lak tarik sore...naseb x pecah klu x maluu..

bajet comel lak kau!

wajah penuh keseronokan

wajah penuh kepuasan

kesimpulannya, 5 aribulan 12 2010 akan dikenang sampai bila-bila. Memang menyeronokkan dan menghiburkan. Man of the day aritu tak lain tak bukan Farhan Ramli. Sedap gak sore mamat tue...haha. Sabtu lepas jugak first time dlm sejarah salasilah keluarga femly ramai2 masuk bilik karoke kat Wangsa Walk. Harap aktiviti2 camnie berterusan dan pakcik2 dan makcik2 sekalian rajin2lah klwa duit sbb duit bukan leh bawak mati pun...haha. kasar dowh. bodoh punya anak buah! Haha. Chiow

4 ulasan:

  1. aku lawak gila time kau tulis step step kau karaoke.

    paling tak leh belah muka tunggu giliran.

    BalasPadam
  2. ak nak masuk raja lawak. haha

    penat woaa menunggu

    BalasPadam