Khamis, 4 November 2010

AKU CINTA KAU LAH BODDOHH!!!

Suasana sedikit gelap. terdapat sebuah kerusi melintangi hadapan ruang tamu. Hana diikat dan mulutnya ditutup. dia diletakkan di atas kerusi dan diikat bersama kerusi tersebut.

ALANG
aku cinta kau lah bodoh! Kau tak boleh tunggu ke? Aku cakap nanti aku berubah aku berubahlah. Kenapa kau tak reti nak sabar! Aku cinta kau Hana. Aku nak bersama kau selamanya. Tapi kenapa? Kenapa kau sanggup pergi? kau pergi tinggalkan aku.

Alang mengeluarkan pisau dari dalam sarungnya. Sambil mengacah-ngacah ke arah Hana. Hana mula menjerit tapi tak kedengaran kerana mulutnya terikat.

ALANG (Con't)
Kau memang perempuan sial! Aku betul-betul cintakan kau! Aku betul-betul mahukan kau. Aku tak pedulikan jasad kau. Aku hanya mahu hati kau dan hati aku bersatu. Aku tak rela memamah tubuh kau waktu ini kerana aku percaya bila tiba masanya nanti aku ingin merasa nikmatnya malam pertama selepas kita nikah. Aku mahu anak aku nanti kau yang kandung. Aku mahu anak kita membesar di depan kita.


Alang membuka ikatan mulut Hana dan melekapkan pisau ke muka Hana. Hana menangis dengan kuat dan meronta-ronta.


HANA
Maafkan aku Alang. Aku tak boleh tunggu kau. Aku perlukan masa depan. Dia boleh bagi aku masa depan yang baik. Aku dah selalu beri kau peluang. tapi kau masih berdegil. Kau masih berdengung. Kau selalu ke awan sampai kau tak sedar kau semakin teruk di bumi. Semua dah terlambat! Lepaskan aku Alang. Kau tak perlu buat begini. Kau tak layak mengambil nyawa aku. Berikan aku hidup.

ALANG
Kau tak reti nak sabar! Aku sedang cuba berubah. Aku perlukan masa kerana ianya tidak mudah. Aku bukan tuhan tapi aku selalu mintak Tuhan benarkan aku bersama kau. tapi kenapa? Kenapa takdir yang aku mahukan tak diberiNya.

HANA
(menangis)
Kau jangan buat perkara bodoh Alang. Lepaskan aku. Aku takut Alang. Aku tak mahu mati. Jangan apa-apa kan aku. pergilah keluar ramai lagi yang lebih baik dari aku. Jangan bunuh aku. Aku takut Alang. Kalau kau cintakan aku, lepaskan aku, lihat aku bahgia.

ALANG
Memang ramai yang lebih baik tapi pada aku kaulah yang paling terbaik buatku. Aku hanya mahukan kau sahaja. Cinta aku hanya untuk kau. Sampai hati kau! kau sanggup melihat aku sengsara semata untuk kau berbahagia. Kau memang selfish Hana. Semoga kau mati hari ini di tangan aku dan kita akan berjumpa lagi di sana.

HANA
Alanggg!!!

Alang menusukkan pisau tepat ke dada Hana. Darah memancut-mancut seperti air terjun. Penuh merah keadaan ketika itu. Hana mati dalam dakapan Alang yang menyambutnya ketika jatuh dari kerusi.

ALANG
Maafkan aku Hana. Aku terpaksa bunuh kau. Kenapa kau pergi kat jantan lain! Kau memperbodohkan cinta aku. Kau memperolokkan perasaan aku. Aku cintakan kau lah boddoh!!! kerana itu aku mahu kau mati. Aku tak mahu lihat kau dengan orang lain. Kau mati dalam dakapan aku. Kau nanti aku yea disana. Nanti kita bakal berjumpa.

Alang menarik pisau di dada Hana. Dia mengesat darah Hana. Perlahan-lahan dia cuba menusuk dadanya dengan pisau. Secara tiba-tiba sekumpulan polis menyerbu rumah tersebut. Polis dapat menghalang niatnya untuk membunuh diri.

5 ulasan:

 1. aduh..sedih!
  kenapa endingnya hana mati?
  mana alang nk cari pegantinya?

  BalasPadam
 2. mana ad ending...belum lagi arr...
  ada lagi lepas nie...haha

  BalasPadam
 3. mmg bodoh hana, tapi bodoh lagi alang, bodoh piang... brubah laa dulu, baru cari hana balik

  BalasPadam
 4. aku setuju gak ap yg ez ckp tu. bodoh. berubah la dulu.

  BalasPadam
 5. kawan-kawan, janganlah marah mereka...mereka hanya melakonkan watak yg diberikan...hehe

  BalasPadam