Sabtu, 6 November 2010

PUISI DUA PULUH LIMA (SIAPA AKU)

saja je buat entry ni. sebelom ni ditag oleh rakan. ingat mula-mula malas nak buat tapi memandangkan kebosanan tahap melampau melanda maka bolehlah diisi masa dengan melakukan ini. sambil-sambil tu boleh mengenal diri sendiri. pertama-tama nak cakap pemilik blog ini bukanlah orang yang menyeronokkan tapi kalau dah baca tinggalkan komen please...haha

1. muhammad farhan bin ramli nama penoh
2. dipanggil abang/An oleh keluarga dan dulu kawan selalu panggil An
3. kebelakangan ni je kawan-kawan panggil Paan. xtaw nape.
4. sangat pemalu.
5. tak banyak cakap
6. kalau budak sekolah rendah gua baca nie yg gua pemalu tak banyak cakap mesti dia kata penipu
7. pernah jadi gila-gila tak reti diam selalu buat bising dalam klas time skola rendah
8. pengawas paling pemalas masa darjah enam.
9. pernah kena denda jalan itik sepanjang korridor, malu gila
10. seorang yang gemok dan tak hensem (ini kenyataan)
11. suka menyanyi dalam bilik air
12. suka dudok lama2 dlm bilik air berangan(bukan yg bukan-bukan)
13. pandai memasak sikit-sikit(tanak nasi, jerang air, maggi pelbagai perisa dan nasi goreng cili padi serta banyak lagi)
14. pernah gagal dalam hidup (akaun time Spm)
15. selalu suka bergurau kadangkala terlampau smpi dah beratur orang pompuan nak lempang aku...haha
16. pernah eksiden motor...parut sampai skang ada
17. anak sulong (lantak arr tak ikut turutan)
18. suka merepek yang bukan-bukan
19. penyanyi kegemaran adalah jamal abdillah
20. cita-cita jadik pilot
21. tapi skang cam nak jadi pengarah filem pulak
22. kereta baru keluar bengkel...haha....lepas nie ad kete sendiri
23. tak pernah ada awek sbb aku hodoh...haha
24. masa kecik pernah berkasih sayang dengan awek ni. (bukan cinta tapi kasih sayang yg tggi antara kami, time 6tahun)
25. aku adalah aku tak kira Abang, An, Paan, Mamat kalid, Ahmad busu ke...aku tetap pemilik nama muhammad farhan bin ramli.

patutnya kena tag rakan-rakan blog yang lain lepas buat 25 nie. tapi ada dua sebab aku tak tag orang lain. satu, aku tak ramai kawan blogger bukan cam sesetengah rakan yang lain follower blog sahaja kalah aku punya frenlist kat fesbuk. kedua, aku tak reti tag orang...haha.
Ok, Chiow!

11 ulasan:

  1. wah untung lah ada 25.
    gua ada 2 je.

    BalasPadam
  2. paan..pasni saham naik la!!hahaa

    BalasPadam
  3. ejam: usaha lagi yea...haha
    ellie: xde maknanya...ahaha

    BalasPadam
  4. terima kasih walaupun malas nak buat lepas di tag.. =)

    BalasPadam
  5. aku dah baca.

    ni aku tinggalkan komen ! HAHA

    BalasPadam
  6. yana: sama-sama

    aimi: terima kasih...HAHA

    BalasPadam
  7. ada antara isi dalam puisi 25 ni aku tahu...
    hehe

    BalasPadam
  8. sbb aku dah cita kat ang! HAHA.

    BalasPadam
  9. hahahaaa aku dok ketawa je bce...
    terus t'engt tyme skola rndah dlu...
    bru aku perasan dlu ko cm setan skunk pemalu t'lebih lak pelik aku... :))

    BalasPadam
  10. nenek, tu zaman dloo...zaman x reti malu...
    skang da BESAR mmg lah pemalu...HAHA

    BalasPadam
  11. sikit je 25 tu, kalau engko ni patut letak 50 baru cukup

    BalasPadam